Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το Σάββατο η Φώφη Γεννηματά

  • Dogma
γεννηματά

Στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου  στο Φανάρι μεταβαίνει το Σάββατο η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, αναφορικά με την προωθούμενη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο επί 45 λεπτά και ανέλυσε στον Μακαριώτατο τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πρόθεση συμφωνίας με την κυβέρνηση και τη μισθοδοσία των κληρικών.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι πρόθεση της ηγεσίας της Εκκλησίας είναι να γίνει εποικοδομητικός διάλογος για τα κρίσιμα ζητήματα στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας και πως δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Αρχιεπισκοπή για τα θέματα της θρησκευτικής ουδετερότητας.

Σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για τις επιδιώξεις της. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο. Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία. Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων.

Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ