Στο στόχαστρο της Τουρκίας και πάλι τα ελληνικά νησιά- «Η Ελλάδα έχει στρατό σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο»

  • Dogma
ερντογάν

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις με τα ΜΜΕ της Τουρκίας να εστιάζουν στο στρατό που βρίσκεται στα νησιά της Ελλάδας και δη στη Σάμο, τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω και τη Ρόδο. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της Τουρκίας τα νησιά αυτά βρίσκονται σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς…

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, από την Τουρκία, ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ μιλώντας στο CNN Turk σημείωσε πως αυτά τα νησιά της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να έχουν στρατό.

«Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας. Ακριβώς απέναντι μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», σημείωσε.

«Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.

«Ο Ερντογάν θα δημιουργήσει προσχεδιασμένο επεισόδιο»
Για το κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. Ο ίδιος ανέφερε: «Η έννοια του θερμού επεισοδίου είναι ότι συμβαίνει κάτι τυχαίο και οδηγεί σε σύγκρουση. Αν κάνει κάτι ο Ερντογάν θα είναι προσχεδιασμένο. Θα είναι μια προβοκατόρικη ενέργεια πάνω στην οποία θα προσπαθήσει να χτίσει. Πιστεύω ότι δε θα υπάρξει μεγαλύτερη κλιμάκωση από κάποιου συμβολικού χαρακτήρα δράσεις, και αν υπάρξει οποιαδήποτε σύγκρουση την αξιολογώ στο επίπεδο όπως έγινε με τα Ίμια, θα είναι τέτοιας μορφής».

TOP NEWS