Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Υπουργός Υγείας και ο Πατριάρχης Αντιοχείας

  • Dogma
κύπρου

Τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος περνά δύσκολες στιγμές με την υγεία του, επισκέφθηκε σήμερα(25/10) το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ενώ ακολούθησε επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη.

Kατά την έξοδό του από την Αρχιεπισκοπή, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει αυτή τη δοκιμασία με πίστη και πολύ κουράγιο. Ο Αρχιεπίσκοπος μας ανέφερε ότι είναι δυνατός και χάρηκε που τον επισκεφθήκαμε, και εγώ και ο Μακαριώτατος από την Αντιοχεία».

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης, έφθασε εκτάκτως από τη Δαμασκό στην Κύπρο για να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Xρυσόστομο. Εξερχόμενος από την Αρχιεπισκοπή δήλωσε ότι «ήταν πολύ κοντά μας, και ο ίδιος προσωπικά και η Εκκλησία της Κύπρου». Πρόσθεσε ότι «έχουμε αυτή την αγάπη και οι σχέσεις μας είναι αδελφικές και γι΄αυτό ήρθα όταν έμαθα ότι περνάει αυτή τη δύσκολη κατάσταση με την υγεία του».

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ανέφερε ακόμη ότι ο Αρχιεπίσκοπος τους αναγνώρισε, αλλά, δεν μιλάει πολύ. «Ο Θεός να είναι βοηθός, η πίστη του είναι μεγάλη, πάντα ήταν δυνατός άνθρωπος, αγαπητός και έδειχνε την αγάπη του με το να βοηθά όλους, και στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ο Θεός να τον φυλάξει και η πίστη του είναι δυνατή και ο Θεός βοηθός», κατέληξε ο Πατριάρχης.

Στο μεταξύ νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου εκδόθηκε το πρωί και αναφέρει ότι «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου παραμένει κρίσιμη. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου νοσηλεύεται στην Αρχιεπισκοπή και ακολουθεί την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή».

Πηγή:philenews.com

TOP NEWS