Στον Ιεροσολύμων Θεόφιλο ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός

  • Dogma
ιεροσολύμων

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Β’  απένειμε  το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου στον τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας. 

Ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός συναντήθηκε σε θερμό κλίμα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Β΄΄ το απόγευμα της Δευτέρας, 30 Μάιου 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Το απόγευμα της Δευτέρας, 17ης / 30ης Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Γεωργίας κ. Irakli Garibashvili μετά του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ilia Darchiashvili, του Υπουργού Ασφαλείας κ. Grigol Liluasvili, του Επικεφαλής της Κυβερνητικής Διοίκησης κ. Revaz Javelidze και του Πρέσβεως της Γεωργίας στο Ισραήλ κ. Lasha Zhvania.

Τον Πρωθυπουργό και την συνοδεία του υποδέχθηκε θερμά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, όπως του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου, του Τελετάρχου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου και του Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Ιεροδιακόνου π. Συμεών.

Κατόπιν, ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, και συγκεκριμένα η εικόνα του Γεωργιανού Αγίου Αντωνίου δόθηκε από τον Πρωθυπουργό στον Πατριάρχη, ο δε Πατριάρχης απένειμε στον Γεωργιανό Πρωθυπουργό μεγάλη εικόνα του ανακαινισθέντος Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και την εικόνα της Θεοτόκου στα λοιπά μέλη της Αντιπροσωπείας και στον Πρέσβη.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε και η απονομή του παρασήμου του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου προς τον Πρωθυπουργό κ. Garibashvili.

Αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο, ο κ. Πρωθυπουργός και τα μέλη της Αντιπροσωπείας αναχώρησαν για να προσκηνύσουν τον Πανάγιο Τάφο, όπου τους υποδέχθηκε ο Γέρων Σκευοφύλαξ, Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, ενώ προηγουμένως είχαν επισκεφθεί την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, στην οποία ήκμασαν Γεωργιανοί μοναχοί.

TOP NEWS