Στον Μητροπολίτη Σουηδίας ο νέος Πρέσβης της Κύπρου

  • Dogma
σουηδίας

Το νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σουηδία, Εξοχώτατο κ. Σόλωνα Σάββα, δέχθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας.

Ο Ποιμενάρχης Σουηδίας υποδέχθηκε με πολλή χαρά τον υψηλό επισκέπτη, τον ξενάγησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τον ενημέρωσε για τα έργα αποκαταστάσεως που πραγματοποιούνται σ᾽ αυτόν και τον δέχτηκε σε ακρόαση στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς.

Εκεί, τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, του ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του και του διεβίβασε τις πατρικές ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Κατόπιν, τον ενημέρωσε για την έκταση και τις χώρες που περιλαμβάνει η Ιερά Μητρόπολις ως Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για το όλο έργο που επιτελείται σε κάθε μία από αυτές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την αγαστή συνεργασία του με τους προκατόχους του κ. Σάββα, αλλά και τους λοιπούς Πρέσβεις της Κύπρου σε ολόκληρη την Σκανδιναυΐα.

Ακολούθως, ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και την ενημέρωση και ζήτησε την προσευχητική του συμπαράσταση στα νέα του πολυεύθυνα καθήκοντα, ενώ αντηλλάγησαν εκατέρωθεν ευχές για τις επερχόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας προσέφερε στον κ. Σάββα τις πρόσφατες εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας, ευγενή προσφορά της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και Σουηδικά πασχαλινά γλυκά.

TOP NEWS