Στον Μώλο το 66ο πνευματικό κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος

  • Dogma

Το 66ο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου εγκαινίασε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Των εγκαινίων προηγήθηκε Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
 

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή του άφρονος πλουσίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το να συγκεντρώνει κανείς για τον εαυτό του μόνο, είναι αφροσύνη, το να διανέμει όμως στους έχοντας ανάγκη είναι πραγματική ευτυχία και χαρά.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  τίμησε με το οφίκιο του Οικονόμου τον  Εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Βάγια. Ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που του έκανε και όλους όσους βοήθησαν στην ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου, ιδιαιτέρως δε τον Δήμαρχο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελο Τετριμίδα για την ηθική και υλική συμπαράσταση.

 

 

Ακολούθως απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμβολή και σπουδαιότητα του Πνευματικού Κέντρου στην δραστηριότητα της ενοριακής ζωής και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την έμπνευση της δημιουργίας του Πνευματικού Κέντρου.

 

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την έμπρακτη συμπαράστασή του και για το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός της υλικής βοήθειας από την πλευρά του Δήμου και εις ένδειξη τιμής του προσέφερε το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και εκ μέρους της Ενορίας αναμνηστική πλακέτα.

 {gallery}72{/gallery}

 

Στην συνέχεια κλήρος και λαός με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο μετέβησαν στο περικαλλές Πνευματικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος με τον κ. Δήμαρχο έκοψαν την κορδέλα των Εγκαινίων.

 

Στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή των Εγκαινίων παρέστησαν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι του Συλλόγου Γυναικών, του ΚΑΠΗ και άλλων φορέων και πλήθος πιστών, οι οποίοι συμμετείχαν στη χαρά της Ενορίας και εξέφρασαν στο Σεβασμιώτατο με χαρά και ενθουσιασμό το σεβασμό τους και την ικανοποίηση τους για την προαγωγή του ενοριακού έργου και για την δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο θα αποβεί για την Ενορία κέντρο Πολιτισμού και πνευματικής ζωής

 

 

 

 

newsdesk@religiousnews.gr

ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ RNN ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΣ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ