Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και ο Μητροπολίτης Κισάμου

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος κρήτης

Συνάντηση με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχαν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος συνοδευόταν, επίσης, από τον Υπογραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Παν. Αρχ. Προδρόμου Ξενάκη και του Γεν. Δντου της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης Δρ. Ζορμπά Κωνσταντίνου.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ κ ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Παν. Αρχ/της κ. Βαρθολομαίος Σαμαράς.

αρχιεπίσκοπος κρήτης

Σκοπός της συναντήσεως η σύγκλιση της  Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 16-27 Ιουνίου εις τους χώρους της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι Κισάμου, Ίδρυμα φέρον την αναφορά του εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Παναγιότατος χαιρέτισε και καλωσόρισε τους συνομιλητές του, υπογραμμίζοντας την σημασία και σπουδαιότητα της Πανορθοδόξου Συνόδου, χαρακτηρίζοντας την «ιστορικό γεγονός. Μεγάλη η ευλογία, η τιμή και η ευθύνη της Εκκλησίας Κρήτης και της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης, η οποία θα είναι το σημείο αναφοράς», σημείωσε ο Παναγιότατος.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος μετέφερε τα σεβάσματα και τις ευχαριστίες των Ιεραρχών της Μεγαλονήσου, του Ιερού Κλήρου και του λαού της Κρήτης δια την επιλογή ως τόπος σύγκλισης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ως Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΑΚ, εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη κ τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Ιδρύματος δια «την εμπιστοσύνη κ επιλογή» πραγματοποιήσεως του ιστορικού αυτού γεγονότος, «σταθμό» στην ιστορία της Ακαδημίας.

TOP NEWS