Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Λαρίσης Ιερώνυμος

  • Dogma
αλεξανδρείας

Τα σέβη του υπέβαλλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β´, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου.

Προ της συναντήσεως ο κ. Ιερώνυμος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καΐρου, όπου χειροτονήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Στα πλαίσια της συναντήσεως του με τον Μακαριώτατο, ο Ποιμενάρχης μας αφού προσέφερε μία εικόνα του πολιούχου Λαρίσης Αγίου Αχιλλίου, βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και των Ιεραποστολικών Συλλόγων, υποστηρίζοντας το έργο του ευαγγελισμού της Μαύρης Ηπείρου, καθώς και για τις καταστροφές στη Θεσσαλία μετά τις καταστρεπτικές πλημμύρες του παρελθόντος Σεπτεμβρίου. Επίσης, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος εξέφρασε πλουσίως ευχές και ευλογίες υπέρ του χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ιδιαιτέρως δε για τους σεισμόπληκτους και πλημμυροπαθείς αδελφούς μας.

TOP NEWS