Συγκίνηση στην εορτή του “ΌΧΙ” στην Ασμάρα της Ερυθραίας

  • Dogma
οχι

Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και δοξολογίας προς τον Θεό, εορτάσθηκε ξανά την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, η Εθνική Εορτή της Ελλάδος της επετείου του “ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940”.

Ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ευρισκόμενος για πρώτη φορά σε επίσημη ποιμαντική επίσκεψη στο Κράτος της Ερυθραίας, τέλεσε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ασμάρας.

Παρόντες τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Ασμάρας, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ερυθραίας και πλήθος κόσμου, όπου και συνεόρτασαν μαζί. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Μακαρ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, αναφέρθηκε δε στο γεγονός της εορτής, κάνοντας λόγω για τον ηρωισμό των Ελλήνων στην καταπολέμιση και εν τέλει στην νίκη έναντι του φασισμού.
“Η ελευθερία των λαών γίνεται κτήμα τους μόνο με θυσίες και αγώνα”, τόνισε. “Τον ίδιο αγώνα που έδωσαν οι Έλληνες, έδωσαν και δίνουν και οι πολίτες της Ερυθραίας για την επικράτηση της ελευθερίας, της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας”.

Ο ευχαρίστησε τον Μακαρ. Πατριάρχη της Ερυθραίας κ. Κύριλλο για την φιλοξενία του, τον Εξοχ. Πρόεδρο της Ερυθραίας κ. Isaias Afwerki και τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών κ. Osman Saleh Mohammed για την άδεια που παραχώρησαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ιστορική επίσκεψη στη χώρα. Ανέπεμψε δε δέηση για την Ελληνική Κοινότητα και για την χώρα της Ερυθραίας, προσευχόμενος για την ευημερία, την προστασία και την πρόοδο του λαού της.

Στο τέλος της τελετής εψάλλησαν από τους παρευρισκόμενους οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδος και της Ερυθραίας.
Ευχόμαστε ο Κύριος της Ειρήνης Ιησούς Χριστός, να φωτίσει τους ισχυρούς της γης και να καταπαύσει τους πολέμους και την βία κάθε μορφής σε ολόκληρο τον πλανήτη.

TOP NEWS