Συλλυπητήρια Οικουμενικού Πατριάρχη για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

  • Dogma
πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επίσημο Πατριαρχικό Γράμμα προς την Α.Μ. τον Βασιλέα του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο Γ’, εκφράζει προς τον νέο Μονάρχη, και δι’ Αυτού προς τη Βασιλική Οικογένεια, τον Βρετανικό λαό και προς τα κράτη της Κοινοπολιτείας, τα θερμά συλλυπητήρια του Οικουμενικού Θρόνου και του ιδίου προσωπικώς για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Στο Πατριαρχικό Γράμμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η αείμνηστη Μονάρχης καθόλη την εβδομηντάχρονη βασιλεία της υπηρέτησε με παραδειγματική αφοσίωση τα καθήκοντά της και το Στέμμα, προς όφελος του Ηνωμένου Βασιλείου, αφήνοντας με τη συνολική της στάση το προσωπικό στίγμα της σε μία εποχή μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών για τη χώρα της, αλλά και προκλήσεων για τον κόσμο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, επίσης, εκφράζει την ευχή όπως ο νέος Βασιλεύς, με την ενίσχυση του Θεού, εργαστεί με την ίδια αφοσίωση για το καλό του λαού του.

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απέστειλε σχετική συλλυπητήρια επιστολή και προς την Α.X. τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και Πριμάτο πάσης Αγγλίας κ. Justin Portal Welby.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ

TOP NEWS