Συμμετοχή της Αποστολικής Διακονίας στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση στις Η.Π.Α

  • Dogma

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 42η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπoυ Αμερικής κ. Δημητρίου.

Ξένη Δημοσίευση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 42η Κληρικολαϊκή Συνέλευση (6-9 Ιουλίου) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπoυ Αμερικής κ. Δημητρίου, με την παρουσία των Μητροπολιτών της Αρχιεπισκοπής και των εντεταλμένων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολιτών κ.κ. Στεφάνου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου και Αθηναγόρα Βελγίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και την εισήγησή του σε φιλελληνικό πνεύμα ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως των ΗΠΑ, Εξοχώτατος κ. Joe Biden, ο οποίος αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η Αποστολική Διακονία ως επίσημος ιεραποστολικός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετείχε στη μείζονος σημασίας για την ελληνική Διασπορά εκδήλωση, προβάλλοντας πέρα από τα λειτουργικά βιβλία, νέες εκδόσεις, βυζαντινές αγιογραφίες, αλλά και τις πολιτιστικές εκδόσεις της, οι οποίες απέσπασαν τα εύσημα από τους συμμετέχοντες για την άρτια αισθητική τους.

Ο πρωτ. Κων. Παπαθανασίου, συνεργάτης του Γραφείου Εκδόσεων, μετέφερε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αμερικής τα σεβάσματα του Γεν. Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, και δώρησε εκ μέρους του Οργανισμού μεγάλη εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Στην αντιπροσωπεία του Οργανισμού συμμετείχε κι ο δρ. Θεοφάνης Δρακόπουλος, προϊστάμενος του Γραφείου Διαδικτύου. Η συμμετοχή της Αποστολικής Διακονίας επιστέφθηκε με νέες συνεργασίες, οι οποίες αποσκοπούν στην κατά το δυνατόν ευρύτερη διάδοση του πνεύματος της Ορθοδοξίας στις νεότερες γενιές των Ελλήνων της Αμερικής.

TOP NEWS