Συμμετοχή της Βουλγαρίας στο παγκόσμιο φόρουμ για την ειρήνη στο Βερολίνο «The Audacity of Peace»

  • Δόγμα

Στη διεθνή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων, ακαδημαϊκών και πολιτιστικών κύκλων, πολιτικοί κ.ά.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης Αντώνιου στο παγκόσμιο φόρουμ για την ειρήνη στο Βερολίνο «The Audacity of Peace», που διοργάνωσε ο Αγ. Egidius, συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Καθ. Δρ. Ivan Ivanov, υπό την ιδιότητά του ως υπεύθυνος για τον διαομολογιακό και διαθρησκευτικό διάλογο και η κ. Rositsa Poppalova, γραμματέας της επισκοπής.

Στη διεθνή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων, ακαδημαϊκών και πολιτιστικών κύκλων, πολιτικοί κ.ά.

Χαιρετισμούς απήυθυναν ο Πρόεδρος της Ο.Δ. Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier, ο καγκελάριος Olaf Scholz, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γουινέας-Μπισάου Unaro Embalo, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Antonio Tajani, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών Jerry Pillai. ο ιδρυτής του Κινήματος Στ. Aegidius ο ιστορικός Andrea Riccardi, ο μεγάλος ιμάμης του Al-Akzar στην Αίγυπτο Ahmed Al-Tayeb, η Πρόεδρος των Ευαγγελικών Εκκλησιών στη Γερμανία Annette Kurshus, ο καρδινάλιος Matteo Zuppi. 

Μεταξύ των συμμετεχόντων στα φόρουμ που οργανώθηκαν για διάφορα επίκαιρα θέματα ήταν ο καρδινάλιος Gualtiero Bassetti, ο καρδινάλιος Walter Kasper, ο Αγγλικανός επίσκοπος για την Ιταλία Jan Ernest, ο καρδινάλιος του Μονάχου Reinhard Marx, Μητροπολίτης Αυγουστίνος Λαμπραδάκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Ιωάννης του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Μητροπολίτης Σεραφείμ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Μητροπολίτης Ιωάννης της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Επίσκοπος Αντρέι του Πατριαρχείου Σερβίας, Επίσκοπος Γρηγόριος του Πατριαρχείου Σερβίας Αδ. ; Καθ. Alberto Meloni – Πρόεδρος του John XXIII Foundation for Scientific Research; πολλοί αρχιεπίσκοποι και μητροπολίτες, εκπρόσωποι των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, εκπρόσωποι των Ανατολικών Εκκλησιών, ηγέτες και εκπρόσωποι της ισλαμικής, εβραϊκής, βουδιστικής και ινδουιστικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο. 

TOP NEWS