Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Δημητρίου με ΥΠ.ΕΞ Δ. Αβραμόπουλο

  • Dogma

 Την δέσμευση του πως η ομογένεια θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια της να βγει από την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο 

Λουδάρος Ανδρέας

Την δέσμευση του πως η ομογένεια θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια της να βγει από την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν σήμερα στην Νέα Υόρκη.


«Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους αδελφούς μας εδώ και στην Ελλάδα ότι κάνουμε όχι απλώς παν το δυνατόν αλλά και υπέρ το δυνατόν, προκειμένου η Ελλάδα να βγει το συντομότερο από την δυσκολία στην οποία είναι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτριος και συμπλήρωσε:

«Έζησα ως παιδί την Γερμανική κατοχή και την ξεπεράσαμε, ζήσαμε δυσκολίες και τις ξεπεράσαμε, έτσι θα ξεπεραστεί και η σημερινή δυσκολία, του Θεού συνεργούντος και βοηθούντος, γιατί είναι πάντοτε μαζί μας, μαζί με τον τόπο μας που έχει μια παγκόσμια αποστολή πάντοτε».

Σε αντίθεση με τα όσα αρνητικά κυκλοφορούν στην Ευρώπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες, η κατάσταση στις Η.Π.Α. είναι διαφορετική. Όπως είπε μάλιστα στον Υπουργό ο Αρχιεπίσκοπος ««Η στάση σεβασμού γι’ αυτό που εκπροσωπούμε, Ορθοδοξία κι Ελληνισμός μένει αναλλοίωτη, κύριε Υπουργέ, και θέλω να σας το βεβαιώσω αυτό γιατί είναι ενδεικτικό του πόσο ανθεκτικό είναι το στοιχείο το οποίο έχουμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι παγκοσμίως».

Από την πλευρά του ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στάση της Εκκλησίας και της Ομογένειας απέναντι στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως συγκινήθηκε «…από τα λόγια συμπαράστασης αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος κινητοποιώντας την Ομογένεια της Αμερικής για να συμπαρασταθεί και να σταθεί στο πλευρό της μαχόμενης αυτή τη στιγμή Ελλάδος και του λαού της που πράγματι έχει προβεί σε μεγάλες θυσίες για να μπορέσει η πατρίδα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και το κυριότερο να ανακτήσει το κύρος της, να ξαναβρεί τον βηματισμό της»

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ελληνικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον Υπουργό Εξωτερικών συνόδευαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Δημήτριος Κούρκουλας ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για εκκλησιαστικές υποθέσεις και θέματα αποδήμων, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, καθώς και ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβης κ. Αναστάσης Μιτσιάλης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Υπουργού πρέσβης κ. Διονύσιος Κοδέλας και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος.

Εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής παρόντες ήταν, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Τζαχάρης και άλλοι ομογενειακοί παράγοντες

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ