Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με Κόπτες Ιεράρχες

  • Dogma

Με αντιπροσωπεία της Κοπτικής Εκκλησίας είχε συνάντηση στον Ι. Ν. της Παναγίας των Πάντων Θλιβομένων η Χαρά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Με αντιπροσωπεία της Κοπτικής Εκκλησίας είχε συνάντηση στις 9 Δεκεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Πάντων Θλιβομένων η Χαρά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Την αντιπροσωπεία η οποία αφίχθη στη Μόσχα με ευλογία του Κόπτη Πατριάρχη Θεοδώρου Β’ για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας με αποτέλεσμα την συντριβή του Ρωσικού αεροσκάφους Airbus A321 πάνω από το Σινά συναποτελούν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Κοπτικής Εκκλησίας Επίσκοπος Κεντρώου Καΐρου Ραφαήλ, ο Επίσκοπος Ezbet El Haganah Ιλαρίωνας, ο Επίσκοπος Port Said Tadrous. Τους προσκεκλημένους συνόδευαν ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Dr. Mohamed Elbadri κα.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ἐν τῷ προσώπῳ των ἐξ Αιγύπτου Ιεραρχών ευχαρίστησε το Αιγυπτιακό λαό για τα συλληπητήρια και την αλληλεγγύη, την οποία εξέφρασε στους συγγενείς και τους οικείους των αδικοχαμένων.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ζήτησε να διαβιβασθεί ο χαιρετισμός και οι ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου προς τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο Β’και εξέφρασε την ελπίδα για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Εκκλησίας και της Κοπτικής Εκκλησίας στα πλαίσια της διμερούς Επιτροπής Διαλόγου.

TOP NEWS