Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  • Dogma
βολοκολάμσκ

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, συναντήθηκε την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, ο  πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, προκειμένου  να συμμετάσχει στην Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσκλήθηκε από τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου σε γεύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξε ανταλλαγή απόψεων επί προοπτικών των διορθοδόξων σχέσεων καθώς και των διμερών επαφών μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Κύπρου, που περιεπλάκησαν μετά την παύση της ευχαριστιακής κοινωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και σειρά ιεραρχών, οι οποίοι το 2020 αναγνώρισαν τη νομιμότητα της σχισματικής κοινωνίας στην Ουκρανία. Ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε τις προσπάθειες μεσολαβήσεως, που κατέβαλε νωρίτερα για τη διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος, συμπεριλαμβανομένων και των μεταβάσεων στις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες προς συζήτηση του εν λόγω προβλήματος.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο συνομιλητές έθιξαν ορισμένα άλλα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

TOP NEWS