Συνάντηση Μητσοτάκη με Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

  • Dogma
φανάρι

Στο Φανάρι βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου 2016, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφθηκκε το Φανάρι.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έλαβε χώρα μετά τις 10 το πρωί και η συζήτησή τους επικεντρώθηκε σε πολιτικά αλλά και κοινωνικά θέματα.

Κατά τη συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη επανέλαβε τα συγχαρητήριά του για την εκλογή στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, πράγμα που είχε κάνει και γραπτώς και είπε: «Να συμβάλλετε στην πολιτική ζωή της Ελλάδος. Να βοηθήσετε στην ενότητα του ελληνικού λαού, για την οποία και εμείς ως Πατριαρχείο πάντοτε ευχόμεθα και προσευχόμεθα».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας είπε «το μήνυμα της ενότητας, που εκπέμπετε, με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από εσάς προσωπικά, είναι ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να εισακουστεί σήμερα στη χώρα μας που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες και μια πολύ βαθειά οικονομική κρίση».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την επιμονή του να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο στην Κρήτη.

«Με πολύ μεγάλη χαρά, μάλιστα αυτή θα φιλοξενηθεί και στην Κρήτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το γεγονός, το οποίο είναι γεγονός, πολύ μεγάλης ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για την Ορθοδοξία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

TOP NEWS