Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Τέρενς Κουίκ

  • Dogma
φανάρι

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΣΕΠ.

Η Συνάντηση έγινε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ναό Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης Σταυροδρομίου.

Μιλώντας για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, ο Παναγιότατος έκανε αναφορά και στην αυριανή (Δευτέρα 22.05.2017) επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική, αφού η τελευταία επίσκεψη Αρχηγού Ελληνικού Κράτους έγινε πριν από 65 χρόνια.

Επίσης, με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Υφυπουργό Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι η γνωριμία τους ανάγεται από τις πρώτες μέρες της ενθρόνισής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όταν του πήρε και την πρώτη συνέντευξη για την Ελληνική Τηλεόραση, επιλέγοντας ως τόπο γυρισμάτων και το Φανάρι και την Χάλκη.

Μετά τη συνάντηση ο ΥΦΥΠΕΞ έκανε την εξής δήλωση:

«Κάθε φορά που συναντιέμαι με τον Παναγιότατο έχω μία πολύ καλή συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων, πόσο μάλλον τώρα από τη θέση του Υφυπουργού  Εξωτερικών, καθώς έχουμε και κοινά ενδιαφέροντα που σχετίζονται με τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την συνάντηση που θα έχει το πρωί της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον οποίο θα ενημερώσει και για θέματα που απασχολούν τις εδώ Ελληνικές Κοινότητες, όπως οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων  τους, που έχουν ανασταλεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το είπε εξάλλου και στην ομιλία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, μιλώντας στους Χριστιανούς της συγκεκριμένης Ενορίας Σταυροδρομίου.

Επίσης ενημέρωσα τον κ. Βαρθολομαίο για το επικείμενο ταξίδι μου στην Αυστραλία, όπου θα έχω συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο κκ Στυλιανό, παλιό σεβαστό γνώριμο από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ