Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με αντιπροσώπους ΤΕΕΣ και Ιδρύματος Υποστηρίξεως Χριστιανικής Κληρονομιάς

  • Dogma
σερβίας

Στις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Βελιγράδι ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος δέχθηκε τον αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασόφ και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Υποστηρίξεως Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αι. Σκοπένκο.

Ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ διαβίβασε στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας το χαιρετισμό και τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και του προέδρου του ΤΕΕΣ μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα. Μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκε η κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Σερβίας στο πεδίο του πολιτισμού και της παιδείας, καθώς και η ενδεχόμενη συμμετοχή του Ιδρύματος Υποστηρίξεως Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού στις πρωτοβουλίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, που αποβλέπουν στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επίσκοπος Ζβόρνιτς και Τουζλάν Φώτιος, ο βικάριος του Πατριάρχη Σερβίας επίσκοπος Μαρτσάν Σάββας, ο εφημέριος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Βελιγράδι πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσιεφ, ο συνεργάτης της Γραμματείας Διορθοδόξων Υποθέσεων του ΤΕΕΣ Α. Χόσεφ, στελέχη του Ιδρύματος.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε στη ρωσική Πρεσβεία συνάντηση του πρωθιερέα Νικολάου Μπαλασόφ και του Αι. Σκοπένκο με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Σερβίας Α. Μποτσάν-Χάρτσενκο.

TOP NEWS