Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον ιεραπόστολο Επίσκοπο Νικοπόλεως

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για το ιεραποστολικό έργο, το οποίο επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην αφρικανική ήπειρο, δια του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μελβούρνη.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για το ιεραποστολικό έργο, το οποίο επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην αφρικανική ήπειρο, δια του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Επίσης, συνεχάρη τον Επίσκοπο Νικοπόλεως για τον άοκνο αγώνα του στη φτωχή και πολλαπλώς δοκιμαζόμενη Σιέρρα Λεόνε, ενώ του ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη, και να συνεχίσει να προσφέρει στον συνάνθρωπο με τον ίδιο ιεραποστολικό ζήλο. Τέλος, ζήτησε από τον Θεοφιλέστατο να μεταφέρει τους θερμούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β´.

Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Θεμιστοκλής, αφού προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας να επισκεφθεί τη Σιέρρα Λεόνε, πρόσκληση την οποία απεδέχθη με χαρά ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, στη συνέχεια τον ευχαρίστησε θερμά για το ανυπόκριτο ενδιαφέρον του για τα θέματα που άπτονται του ιεραποστολικού έργου στην αφρικανική ήπειρο, όσο και για τη διαρκή και έμπρακτη υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

TOP NEWS