Συνάντηση Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Πατριάρχη Ειρηναίο και Ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας

  • Dogma
συνάντηση

Στις 18 Φεβρουαρίου 2020 στο χώρο του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας είχε συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο .

Στη συνάντηση συμμετείχαν Ιεράρχες της Εκκλησίας αυτής: ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος, ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα Πορφύριος, οι Επίσκοποι Μπάτσκας Ειρηναίος, Σουμαδίας Ιωάννης και Κρουσεβίτς Δαβίδ.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέφερε στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας θερμούς χαιρετισμούς και ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξάχθηκε σε κλίμα αδελφικής αγάπης και αμοιβαίας κατανοήσεως συζητήθηκαν λεπτομερώς η εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία και το Μαυροβούνιο, η κρίση στις διορθόδοξες σχέσεις, τονίσθηκε ιδιαίτερη σημασία της συνοδικότητας για την αντιμετώπιση των σχισμάτων και την επίλυση των επίκαιρων προβλημάτων στις σχέσεις μεταξύ των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και λοιπά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσέφερε στον Αγιώτατο Πατριάρχη Σερβίας ιερό εγκόλπιο, δώρο του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, και ενθύμια στους Ιεράρχες, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση.

 

TOP NEWS