Συνεδρίασε το ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ρωσικής Εκκλησίας

  • Dogma
πατριάρχης

Σε συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου συνήλθε στις 31 Οκτωβρίου 2016 το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Η συνεδριάση του ανωτάτου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Εκκλησίας έλαβε χώρα σε σχετική αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού Μόσχας.

Στην αρχή της συνεδρίασεως ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος και τα μέλη του Συμβουλίου προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του προ ενός έτους στο Σινά αεροπορικού δυστυχήματος.

Ἐν συνεχείᾳ ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσφώνησε τους παρισταμένους και ανέγνωσε την ημερήσια διάταξη η οποία περιλαμβάνει τις εισηγήσεις σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Επίσης θα εξετασθούν σχέδια κειμένων με τίτλο: «Κανονισμός λειτουργίας τμημάτων επιμορφώσεως κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας», «Πρότυπο της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής δράσεως των κυριακάτικων σχολείων παίδων  της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας», «Κανονισμός Λειτουργίας των κυριακάτικων σχολείων (ομάδων) παίδων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας».

Το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου συναποτελούν διακεκριμένοι Ιεράρχες, κληρικοί και λαϊκοί της Ρωσικής Εκκλησίας.

 

TOP NEWS