Συνεδρίαση Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ρωσικής Εκκλησίας

  • Dogma

Σε τακτική του συνεδρία προεδρεύοντος του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου συνήλθε σήμερα στην αντίστοιχη αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Σωτήρος Χριστού Μόσχας το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Σε τακτική του συνεδρία προεδρεύοντος του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου συνήλθε στις 10 Δεκεμβρίου 2015 στην αντίστοιχη αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Σωτήρος Χριστού Μόσχας το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.
Κηρύσσοντας την έναρξη εργασιών του Συμβουλίου ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάπτυξη Διατάξεων περί Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Συντηρήσεως της Ρωσικής Εκκλησίας. Ακόμα ενεκρίθησαν τα κάτωθι θέματα της ημερησίας διατάξεως:
Περί εφαρμογής αποφάσεων του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Συζήτηση των προγραμμάτων των Συνοδικών ιδρυμάτων για το 2016.Έγκριση σχεδίων σειράς κειμένων.
Το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του οποίου ο Αγιώτατος Πατριάρχης τυγχάνει Πρόεδρος συναπαρτίζουν σπουδαίοι Ιεράρχες, κληρικοί και λαϊκοί του Πατριαρχείου Μόσχας.

TOP NEWS