Συνέδριο Βοηθητικών Αδελφοτήτων στην Ι.Α. Θυατείρων

  • Dogma
Θυατείρων

Πραγματοποίηθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, στους χώρους του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Βορείου Λονδίνου, Συνέδριο των Βοηθητικών Αδελφοτήτων των Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι Βοηθητικών Αδελφοτήτων από Κοινότητες της Αγγλίας και της Σκωτίας, καθώς και κάποιοι Κληρικοί, συνήλθε με την εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος και προήδρευσε στις εργασίες του. Μετά την εγγραφή των Συνέδρων τελέσθηκε ειδική Δέηση υπέρ ευοδώσεως των εργασιών. Κατόπιν αναγνώσθηκε το μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στα ελληνικά (από τον Πρωτοπρ. Ιωσήφ Παλιούρα) και στα αγγλικά (από την κα. Μαίρη Νικολάου). Ο Παναγιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε στο μήνυμά του: «Η προσφορά των Ορθοδόξων γυναικών εις την ζωήν της Εκκλησίας υπήρξε και παραμένει ουσιαστική και πολυτιμότατη… Θεωρούμεν την συμβολή ταύτην της Ορθοδόξου γυναικός υψίστης σημασίας δια την διάσωσιν της ορθοδόξου ημών ιδιοπροσωπίας εις ένα, παγκοσμιοποιημένον πλέον πολιτισμόν των ατομικών δικαιωμάτων, της προτεραιότητος της αυτοπραγματώσεως και των διεκδικήσεων της λήθης της αυτοπροσφοράς και της θυσιαστικής αγάπης… Αυτό το πνεύμα της θυσιαστικής αγάπης ενσαρκώνουν και εκφράζουν αι Αδελφότητες Κυριών και Δεσποινίδων των Κοινοτήτων της καθ’ υμάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Ιερώτατε αδελφέ άγιε Θυατείρων…

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος χαιρέτησε και καλωσόρισε εγκάρδια τα μέλη του Συνεδρίου, εκ μέρους της φιλοξενούσας Κοινότητας, αναφερόμενος σε γυναίκες της Καινής Διαθήκης (Παναγία, Μυροφόρες), σε γυναίκες Αγίες μέσα στο πλαίσιο της Ιερής Παράδοσης, στις σημερινές γυναίκες που αφιερώνονται στην Εκκλησία (μοναχές, κατηχήτριες, πρεσβυτέρες κ.ά.) και στις υπέροχες γυναίκες της Ομογένειάς μας, τις οποίες επαίνεσε για την πολυποίκιλη προσφορά τους στην Εκκλησία και την κοινωνία.

Στη συνέχεια μίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σπουδαιότητα της επίσκεψης των ασθενών, καθώς και της καλλιέργειας της διάκρισης, ως βασικής χριστιανικής αρετής. Συμβούλεψε τις Αδελφότητες να συμμετέχουν και να συνδράμουν τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της φιλοξενούσας χώρας, όπως τον οργανισμό Christian Aid.

Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα

Λονδίνο

TOP NEWS