Σύσταση αντιτρομοκρατικής συμμαχίας στην οποία να εκπροσωπούνται και οι θρησκευτικοί ηγέτες πρότεινε ο Βολοκολάμσκ

  • Dogma

Με την αντιπροσωπεία βουλευτών της νέας συνθέσεως της Αιγυπτιακής Βουλής είχε συνάντηση ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Με την αντιπροσωπεία βουλευτών της νέας συνθέσεως της Αιγυπτιακής Βουλής αποτελούμενη από τους Κόπτες βουλευτές του κόμματος «Ελευθέρων Αιγυπτίων» κκ. Dr. Emad Gad, Dr. Hany Naguib και Emad Raouf είχε συνάντηση στις 9 Δεκεμβρίου 2015 στην κατοικία του παρά την ενορία της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η Χαρά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Αφού καλωσόρισε θερμώς τους βουλευτές οι οποίοι εξέφρασαν τα συλληπητήριά τους για την απώλεια των Ρώσων πολιτών του αεροσκάφους ως αποτέλεσμα του τρομοκρατικού χτυπήματος ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ τόνισε τη σημασία των επαφών υψηλού επιπέδου μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου ιδιαίτερα υπό τις συνθήκες αυξανόμενης απειλής από τον εξτρεμισμό. Ο Ρώσος Ιεράρχης κάλεσε και πάλι σε σύσταση μίας ευρύτερης αντιτρομοκρατικής συμμαχίας στην οποία να εκπροσωπούνται όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι θρησκευτικοί ηγέτες.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές επιβεβαίωσαν την πρόθεση των αρχών της Αιγύπτου να συνεχίζουν τη γραμμή της με κάθε μέσο ενισχύσεως των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Εν κατακλείδι οι Αιγύπτιοι πολιτικοί θαύμασαν το εσωτερικό του Ιερού Ναού της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η Χαρά.

TOP NEWS