Τα παιδιά σήμερα δεν μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους

  • Dogma

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ecclesia.gr] Την έναρξη του συνεδρίου «Εκκλησία – Μακεδονία – Ελλάδα: τρεις ταυτόσημες αξίες και οντότητες. 100 χρόνια απελευθέρωσης της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό Ζυγό» στην αίθουσα τελετών της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, κήρυξε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο Μακεδονικό αγώνα και τόνισε ότι «τα παιδιά σήμερα, δεν μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους» και πρόσθεσε πως «κάποτε η Εκκλησία, το σχολείο και η κοινότητα ήταν στην ίδια πλατεία και συνεδρίαζαν για το κοινό συμφέρον, ενώ σήμερα είναι μακριά, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά κυρίως ιδεολογικά» και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «χρειάζεται γνώση της ιστορίας, για να μάθουν τα παιδιά ότι η Εκκλησία δεν είναι κάτι μουσειακό, αλλά στο διάβα των αιώνων ήταν το Α και το Ω»

 

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευλογία του Μακαριωτάτου και της Ιεράς Συνόδου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, την συμβολή Μητροπόλεων της Μακεδονίας και την συνεργασία του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» Αθηνών. 

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το site της Εκκλησίας της Ελλάδος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ