Τα Σκόπια ευχαριστούν για την… «Μακεδονο-ελληνική» λύση

  • Dogma
σκόπια

Μήνυμα της κυβέρνησης της … πρώην ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα. Ευχαριστεί για την «μακεδονοελληνική» λύση. Κάνει λόγο για συμφωνία ειρήνης και φιλίας στην περιοχή. Παράλληλα, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας υπογραμμίζει ότι με τη νέα εξέλιξη μπαίνει τέλος σε μία διένεξη 30 χρόνων.

Την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή την Παρασκευή (25.1.2019) χαιρέτισαν τα Σκόπια απόψε. Η κυβέρνηση στα Σκόπια έδωσε παράλληλα συγχαρητήρια στους πολίτες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο – ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν”.

φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Διαβάστε περισσότερ στο: www.newsit.gr

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ