Tα συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου

  • Δόγμα

Εντός του καθεδρικού ναού, οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι υπέγραψαν τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθησε προσευχή και στη συνέχεια αναγνώστηκε εντός του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου στον Αρχιεπισκοπικό θώκο.

Νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου είναι από το πρωί του Σαββάτου ο Πάφου Γεώργιος.  Τον Πάφου Γεώργιο ψήφισαν 11 ιεράρχες, τον Μητροπολίτη Λεμεσού 4, ενώ υπήρξε και 1 λευκή ψήφος.

Της ψηφοφορίας, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας εντός της Αρχιεπισκοπής, στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα. Μετά από τη λειτουργία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου συμμετείχαν στη ψηφοφορία.

Αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου εξήλθαν και πορεύθηκαν εν πομπή προς τον παλαιό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη.

Εντός του καθεδρικού ναού, οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι υπέγραψαν τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθησε προσευχή και στη συνέχεια αναγνώστηκε εντός του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου στον Αρχιεπισκοπικό θώκο.

Ο Μητροπολίτης Πάφου εισήλθε εντός του παλαιού καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, με τους πιστούς να φωνάζουν «άξιος». Τελευταίος υπέγραψε με κόκκινο μελάνι ο εμψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος

Μετά την προσευχή, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου ευχαρίστησε τον κλήρο και τους λαϊκούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχιεπίσκοπος: Θα προσπαθήσω να μην φανώ κατώτερος των προκατόχων μου

Ακολούθως οι Ιεράρχες μετέβηκαν στο Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής όπου ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα δεχθεί τα συγχαρητήρια του κλήρου και των λαϊκών. Τον εμψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο συνόδευε η φράση «Αξιος» που εκφωνούσαν οι παριστάμενοι. Παρών κατά τη διαδικασία ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος προσήλθε στην Αρχιεπισκοπή νωρίτερα.

Η ημερομηνία της ενθρόνισης αναμένεται να ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο

Με κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες της Αθηένου έγινε δεκτή η εκλογή του Πάφου Γεώργιου σε Αρχιεπίσκοπο 

Με κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Αθηένου, γενέτειρας του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, έγινε δεκτή η εκλογή του σε Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, «πάρα πολλοί Αθηενίτες είχαν μεταβεί από το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου θα γινόταν η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Με το επίσημο άκουσμα της ανακοίνωσης για την εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, που έχει γεννηθεί στην Αθηένου, οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλωσορίζοντας το νέο ποιμένα της εκκλησίας της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει ευφορία στον Δήμο Αθηένου και όλοι είναι πολύ χαρούμενοι για το γεγονός της εκλογής ενός δικού μας ανθρώπου, του Γεωργίου, στον αρχιεπισκοπικό θώκο».

Ο κ. Καρεκλάς εξέφρασε «ικανοποίηση εκ μέρους όλων των Αθηενιτών για την εκλογή του Πάφου Γεωργίου» στον αρχιεπισκοπικό θώκο. «Νοιώθουμε ότι για μας τα Χριστούγεννα ήρθαν σήμερα. Θεωρούμε ότι στον αρχιεπισκοπικό θώκο έχει εκλεγεί ένας άξιος ιεράρχης, ένας αγωνιστής που είναι ο πιο κατάλληλος για να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου με τον σωστό τρόπο».

Είμαστε βέβαιοι, συνέχισε, ότι «αυτά, που το τελευταίο διάστημα, ο νέος -πλέον- Αρχιεπίσκοπος, είπε πως προτίθεται να εφαρμόσει, θα τα κάνει πράξη και πραγματικά θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία βλέπει και έρχεται σε επαφή με τον κόσμο της Κύπρου. Είμαστε ακόμα σίγουροι ότι ο Γεώργιος, γέννημα θρέμμα της Αθηένου, θα είναι ένας εξαιρετικός ιεράρχης και θα βοηθήσει πολύ την Εκκλησία της Κύπρου να προοδεύσει και με την εκλογή του θα αλλάξουν τα δεδομένα».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικό ήθος και γι’ αυτό στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, σχεδόν το 80% των Αθηενιτών που τον γνωρίζουν, τον στήριξαν και τον ψήφισαν. Ο Γεώργιος εισήλθε δεύτερος στο τριπρόσωπο και σήμερα εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο με έντεκα ψήφους, ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «στην Αθηένου κατοικούν τα τρία από τα τέσσερα αδέλφια του νέου Αρχιεπισκόπου και από το πρωί μετέβησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία για να βρίσκονται κοντά του, για να ζήσουν μαζί του αυτή την εξαιρετική και Θεία, για όλους τους στιγμή».

Συγχαρητήρια Προέδρου στον νέο Αρχιεπίσκοπο

Τα συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο για την ανάδειξη του ως νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου εξέφρασε μέσω twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Αναστασιάδης.

Η ανάρτηση του Προέδρου

Συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για την ανάδειξη του ως Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου. Είμαι βέβαιος πως υπό τη φωτισμένη ηγεσία του νέου

Αρχιεπισκόπου η εκκλησία της Κύπρου θα συνεχίσει το σπουδαίο πνευματικό της έργο προς όφελος του ποιμνίου.

Το Γραφείο για τον Θρησκευτικό Διάλογο συγχαίρει τον νέο Αρχιεπίσκοπο

Το Γραφείο για τον Θρησκευτικό Διάλογο, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας, συγχαίρει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο για την εκλογή του.

Σε ανάρτηση στο twitter το RTCYPP αναφέρει ότι προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του και με όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κύπρο.

Αβέρωφ: Eύχομαι στον Μακαριότατο κάθε επιτυχία

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ «συγχαίρω τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για την ανάδειξή του ως Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ατενίζει πάντοτε την ιστορική Εκκλησία μας με σεβασμό και αγάπη για τη διηνεκή προσφορά της».

Παράλληλα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημειώνει «εύχομαι στον Μακαριότατο κάθε επιτυχία στη δύσκολη ποιμαντική αποστολή που αναλαμβάνει, προκειμένου, υπό την αρχιερατεία του, η Εκκλησία της Κύπρου να πορευθεί ελπιδοφόρα στο μέλλον, συνεχίζοντας να είναι συνοδοιπόρος και εκ των στυλοβατών της κοινωνίας μας, μέσα από το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό της έργο».

Συγχαρητήρια ΕΔΕΚ

«Συγχαίρουμε τον νέο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Γεώργιο και ευελπιστούμε ότι θα επιτελέσει ένα παραγωγικό εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό έργο, όπως είναι η αποστολή της Εκκλησίας της Κύπρου, συνεχίζοντας έτσι το έργο των προκατόχων του», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Προσθέτοντας πως «την ίδια στιγμή προσβλέπουμε στην συνεισφορά της εκκλησίας στην σωστή επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στην θωράκιση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, της φυσικής, εθνικής και θρησκευτικής επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού, σε μια περίοδο ασύμμετρων απειλών εκ μέρους της κατοχικής Τουρκίας».

Πηγή: https://www.reporter.com.cy/p

TOP NEWS