Τα Θεοφάνεια θα παραλάβει τον τόμο Αυτοκεφαλίας ο Επιφάνιος – Ζήτησε την ευλογία του Οικουμενικου Πατριάρχη

  • Dogma
φανάρι

Ο νέος Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνιος, επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και ζήτησε την ευλογία του, ενώ τα Θεοφάνεια θα μεταβεί στο Φανάρι, προκειμένου να παραλάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας. 

Το ανακοινωθέν που εξέδωσε το Φανάρι αναφέρει:

Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, εν δοξολογία προς τον Θεόν και εν χαρά και ικανοποιήσει πολλή, αγγέλλει την επιτυχή ολοκλήρωσιν των εργασιών της εν Κιέβω συνελθούσης σήμερον, 15ην Δεκεμβρίου 2018, Ενωτικής Συνόδου, ιδρυτικής της νέας Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Ουκρανίας, της οποίας Προκαθήμενος εξελέγη ο Μητροπολίτης Περεγιασλάβ και Μπελάια Τσερκώφ Επιφάνιος.

Η Αυτού Μακαριότης ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος επεκοινώνησε τηλεφωνικώς προς την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικόν Πατριάρχην, υπέβαλε τα σέβη του και εζήτησε την ευχήν και ευλογίαν της Μητρός Εκκλησίας διά την ευόδωσιν του επ’ αισίοις οιωνοίς αρχομένου πρωθιεραρχικού έργου αυτού.

Συναφώς ανακοινούται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος προσεκάλεσε τον Μακαριώτατον κ. Επιφάνιον να συλλειτουργήσουν εν Φαναρίω κατά την μεγάλην εορτήν των Θεοφανείων και να παραδώση εις αυτόν τον Τόμον ιδρύσεως της νέας αδελφής Αυτοκεφάλου Εκκλησίας.

TOP NEWS