Ταμασού Ησαΐας: Αντλούμε δύναμη από τα θαύματα των Αγίων μας

  • Dogma

 Το εσπέρας της Τετάρτης, 12 Ιουλίου 2023, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Ηλιοφώτων στην Κάτω Μονή.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στις πνευματικές ασκήσεις των 5 Ηλιοφώτων Αγίων, Ηλιοφώτου, Χουλελαίου, Επαφροδίτου, Αμμωνίου και Ευσθενίου, οι οποίοι ονομάστηκαν Ηλιόφωτοι χάριν του Ηγουμένου τους Ηλιοφώτου.

«Σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που διανύει η ανθρωπότητα, ως δρόσος Αερμών τιμούνται οι Άγιοί μας και αντλούμε δύναμη, θάρρος και αισιοδοξία από τα χαριτόβρυτα λείψανά τους και τα πολλά θαυμαστά τους σημεία», ανέφερε ο Ποιμενάρχης Ταμασού.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού εξέφρασε την ευχαριστία του προς τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, κ. Χρίστο Χριστοφίδη, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, του Διοικητή της 2ας Μεραρχίας Κλήρου, καθώς και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου, για την παρουσία τους αλλά και τη στενή σχέση και αγαστή συνεργασία με τα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά δρώμενα της Μητροπόλεως.

Στο τέλος της ακολουθίας, τελέστηκε η λιτάνευση της κάρας του Αγίου Ηλιοφώτου, των ιερών λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των 5 Αγίων πέριξ του καθολικού.

Η κάρα φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και τίθεται για προσκύνηση κατά τη διάρκεια της πανηγύρεώς τους.
Στη Μονή σήμερα δεν εγκαταβιούν μοναχοί. Όμως γίνονται προσπάθειες από την ομάδα πρωτοβουλίας της κοινότητος για ανασύσταση της Μονής.

TOP NEWS