Τεσσακονθήμερο μνημόσυνο Πρεσβυτέρας Μαρίας-Θηρεσίας, κατὰ σάρκα μητρὸς του Μητροπολίτου Βελγίου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, συμπαρασταθείς υπό του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ, του Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και ιερέων και διακόνων της ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, τελέσθηκε στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Γάνδης το μνημόσυνο 40 ημερών από της ημέρας της προς Κύριον εκδημίας της Πρεσβυτέρας Μίτα (Marie-Thérèse) Peckstadt-Janssens, μητρός του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, συμπαρασταθείς υπό του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ, του Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και ιερέων και διακόνων της ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας σχολίασε το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας για το θαύμα της αλιεύσεως ιχθύων, εστιάζοντας πρωτίστως στην κλήση μας. «Ο Ιησούς είναι στην Γαλιλαία δίπλα στην λίμνη, μακριά από τα Ιεροσόλυμα, μακριά από θρησκευτικούς και κοινωνικούς θεσμούς, και μιλάει στους ψαράδες που ψάρευαν». Σ´αυτή την ιστορία, όπως και σε άλλες πολλές συναντήσεις του Ιησού που αναφέρονται στα Ευαγγέλια, η σειρά είναι η ίδια. Ο Ιησούς περπατάει, παρατηρεί, προσκαλεί και Τον ακολουθούν : «είδε δύο αδέλφια», «τους κάλεσε», «Τον ακολούθησαν». Τα ίδια ισχύουν και για μας, και πιο συγκεκριμένα για την κλήση μας. Η κλήση μας δεν εξαρτάται από μας, από τις προσωπικές μας αναζητήσεις, από την ευφυία μας, από τις δεξιότητές μας, από τα ταλέντα μας, ή ακόμη από την ευσέβειά μας. Είναι πάνω απ’ όλα ένα κάλεσμα που απευθύνεται στον καθένα μας προσωπικά από Αυτόν που μας είδε πριν ακόμη να Τον σκεφθούμε. Αυτή η κλήση μας εκπλήσσει, όπως το πρωινό φως που μας εκπλήσσει στην καθημερινότητά μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε μνημόσυνο. Μετά εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ το νόημα και την σημασία του μνημοσύνου της αείμνηστης πολυαγαπημένης εκλιπούσης. Εξήγησε γιατί τα τριήμερα, τα εννηάμερα, αλλά και το μνημόσυνο των 40 ημερών από του θανάτου.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους παρασταθέντας ιεράρχες, ιερείς και διακόνους και τους πιστούς που θυμήθηκαν την αείμνηστη και αγαπημένη μητέρα του. Εν συνεχεία παρατέθηκε κέρασμα στην αίθουσα τελετών της Ενορίας. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ και η οικογένεια της εκλιπούσης, ετέλεσαν επίσης τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Peckstadt και της πρεσβυτέρας του.

Αιωνία η μνήμη της πρεσβυτέρας Μίτα!

TOP NEWS