Θεολογική Σχολή Εκκλησίας της Κύπρου: Συμμετοχή στο πρόγραμμα κινητικότητας του Erasmus

  • Dogma
Κύπρου

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.), μετά από αίτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 31.3.2016, έχει εγκριθεί για να συμμετέχει στο πρόγραμμα κινητικότητας του Erasmus+.

Η απονομή του Χάρτη Erasmus+ για την Ανώτατη Εκπαίδευση 2014-2020 έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2017.
Ο Χάρτης Erasmus της Θ.Σ.Ε. Κύπρου ισχύει από την 1/11/2016 μέχρι την 31/12/2023.

Erasmus_Charter_GR

Η Εκκλησία της Κύπρου οραματίζεται τη λειτουργία της «Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου» ως ένα φυτώριο θεολογικής παιδείας, που θα αναπτύσσεται εντός των ορίων της κανονικής δικαιοδοσίας της, για να μορφώνει ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούν να υπηρετήσουν την εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και επιστημονική αποστολή της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο και να εξυπηρετούν τη διακονία της Εκκλησίας, εν γένει, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διορθόδοξο, διαχριστιανικό και διαθρησκειακό επίπεδο.

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου ιδρύθηκε ως Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ι.Σ.Τ.Ε.), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με την έγκριση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή (δυνάμει των εξουσιών που του χορηγεί η σχετική νομοθεσία) και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ι.Σ.Τ.Ε. του Υ.Π.Π. της Κύπρου, από τις 19 Ιουνίου 2015, με Αριθμό Εγγραφής: Υ.Π.& Π. 7.14.10.37.

TOP NEWS