Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας από τον Πατριάρχη των Κοπτών

  • Dogma
πατριάρχης

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πατριάρχης των Κοπτών της Αιγύπτου Tawadros II, στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’, ο οποίος τον επισκέφθηκε για να του ευχηθεί για την εορτή των Θεοφανείων κατά το Ιουλιανό εορτολόγιο.

Η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Μητροπολίτου Ναυκράτιδος Ναρκίσσου, του Επισκόπου Ταμιάθεος Γερμανού, και Κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος αναφέρθηκε  στην ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική, τονίζοντας το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελείται στην δοκιμαζόμενη μεγάλη Αφρικανική Ήπειρο και τόνισε πως «Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό».

Είπε ακόμα πως «η Ελλάδα μαζί με την Αίγυτο αγωνίζονται για την ειρήνη στη Λιβύη και γνωρίζω ότι εσείς προσεύχεστε, διότι έχετε ποίμνιο εκεί και το χώμα είναι ποτισμένο με το αίμα Μαρτύρων της Κοπτικής Εκκλησίας και αυτό το αίμα φωνάζει για «ελευθερία και ειρήνη».

Ο Πατριάρχης των Κοπτών Tawadros II, στην αντιφώνισή του ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την αδελφική επίσκεψη και τις θερμές ευχές του. Ανάμεσα στα άλλα είπε πως  “Κάθε φορά που σας συναντώ αισθάνομαι μία εσωτερική χαρά. Η παρουσία σας και τα λόγια σας, μας γεμίζουν όλους με ευφρόσυνα συναισθήματα. Παρακολουθώ και θαυμάζω την διακονία σας σε όλες τις Χώρες της Αφρικής, κυρίως στο εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό  σύστημα και την φροντίδα σε όλους τους τομείς στους πονεμένους ανθρώπους. Έχουμε το ίδιο Όνομα, εργαζόμαστε στον ίδιο αγρό και είμαστε παιδιά του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου»”.

Εμφανώς συγκινημένος ο Πατριάρχης Tawadros II, τόνισε οτι η Λιβύη είναι μία όμορφη Χώρα και ότι πάντοτε προσεύχεται για τη δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη. “Εγώ προσωπικά έζησα σε διάφορα μέρη και σε διαφορετικές περιόδους στην περιοχή και υπηρέτησα σε πολλές Κοπτικές Εκκλησίες”. Κλείνοντας πρόσθεσε, ότι εμείς προσευχόμαστε για την ειρήνη αυτής της Χώρας και όλου του κόσμου.

Εξ’ άλλου ο Πατριάρχης Θεόδωρος υποδέχθηκε στην πολυαιώνια Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, τρία νέα παιδιά απο το Κονγκό, τα οποία θα φοιτήσουν στην Πατριαρχική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος», προκειμένου να καταρτισθούν κατάλληλα για την μελλοντική τους πορεία.

Η Σχολή αποτελεί πνευματικό φυτώριο για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου θα προετοιμάζονται τα αυριανά στελέχη της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, στις δύσκολες Ιεραποστολές στην Αφρικανική Ήπειρο.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ