Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο αεροδρόμιο του Χόμπαρτ στην Τασμανία

  • Δόγμα

Μόλις ο κ. Μακάριος έφτασε στο αεροδρόμιο, οι ομογενείς του προσέφεραν λουλούδια, ενώ έψαλαν το απολυτίκιο της Πεντηκοστής και τη φήμη του Αρχιεπισκόπου.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο οι πιστοί της Τασμανίας, οι οποίοι ανέμεναν με υπομονή τον Ποιμενάρχη τους για να τον καλωσορίσουν την πρωτεύουσα του νησιού, το Χόμπαρτ. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Τασμανίας, οι κληρικοί του νησιού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, μέλη των φιλοπτώχων αδελφοτήτων και αρκετοί πιστοί.

Μόλις ο κ. Μακάριος έφτασε στο αεροδρόμιο, οι ομογενείς του προσέφεραν λουλούδια, ενώ έψαλαν το απολυτίκιο της Πεντηκοστής και τη φήμη του Αρχιεπισκόπου. Σας καλωσορίζουμε στην ξεχασμένη Τασμανία, του είπαν, για να ακούσουν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο την απάντηση: «Την Τασμανία, με τους καλούς ανθρώπους της, και να θέλουμε να την ξεχάσουμε, δεν μπορούμε». Κατόπιν, ο κ. Μακάριος χαιρέτησε όλους τους παρισταμένους, τους ασπάστηκε και ανεχώρησε για το κατάλυμά του, και εν συνεχεία για το υπόλοιπο πρόγραμμα.

TOP NEWS