Θερμή υποδοχή του Κρήτης Ειρηναίου στην Κύπρο

  • Dogma
ειρηναίος

Εγκάρδια υποδοχή επεφύλαξε η Εκκλησία της Κύπρου στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος άρχισε από σήμερα την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και τη συνοδεία αυτού, Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Ξενάκη και Διάκονο Γεώργιο Χανιωτάκη, υποδέχθηκαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακος στην Κύπρο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.

Στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, τον ανέμενε σύσσωμος ο κλήρος και το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου όπου είχαν την ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου καθώς και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρος, το οποίο έφερε μαζί του ο Σεβασμιώτατος από την Κρήτη.

Το πρόγραμμα
Το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Μηνά (ώρα 16:50) και ακολούθως (ώρα 17:00) η Α.Σ. ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος θα προστεί του Αρχιερατικού εσπερινού στον ιερό ναό Αγίου Μηνά στο Γέρι, επ’ ευκαρία της άφιξης των ιερών λειψάνων του Αγίου Μηνά από την Κρήτη.

Την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και η Α.Σ. ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα επισκεφθεί Ιερές Μητροπόλεις και Ιερές Μονές της νήσου.

Από την Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 .

TOP NEWS