Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Βαρθολομαίος

  • Dogma Newsroom

Αμέσως μετά τη διάγνωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε κεντρικό Νοσοκομείο της Πόλης για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαγνώστηκε σήμερα θετικός στον κορονοϊό.

Ο Παναγιώτατος είναι πλήρως εμβολιασμένος, και εμφανίζει ήπια συμπτώματα, ενώ η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή.

Το ανακοινωθέν περί της καταστάσεως της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχου

«Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο των τακτικών διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Φανάρι, διαγνώστηκε σήμερα, Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Παναγιώτατος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, αυτή την στιγμή εμφανίζει ήπια συμπτώματα, αλλά η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή.

Αμέσως μετά τη διάγνωση επισκέφθηκε κεντρικό Νοσοκομείο της Πόλεως για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαριστεί όλους όσοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της υγείας του και προτρέπει πατρικώς, για άλλη μία φορά, τους πάντες να ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών και των ειδικών επιστημόνων, καθώς, επίσης, και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το πράξουν για το καλό το δικό τους και του κοινωνικού συνόλου.

Με την ευκαιρία εύχεται σε όλους να έχουν καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τι ανέφερε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πριν λίγες μέρες, είχε αναφερθεί και στην πανδημία. «Η επιστήμη, εφ’ όσον λειτουργεί ως διάκονος του ανθρώπου, είναι πολύτιμον δώρον του Θεού. Οφείλομεν να δεχώμεθα ευγνωμόνως το δώρον» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης και προσέθετε: «να μη παρασυρώμεθα από τας ανευθύνους φωνάς των μη επαιόντων και των αυτοανακηρυχθέντων εις εκπροσώπους του Θεού και της γνησίας πίστεως «πνευματικών συμβούλων», αυτοαναιρουμένων όμως οικτρώς, λόγω της απουσίας αγάπης προς τον αδελφόν, την ζωήν του οποίου εκθέτουν εις μέγαν κίνδυνον».

Διαβάστε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Μήνυμα υπέρ του εμβολιαμσού

Μόλις πριν λίγους μήνες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είχε στείλει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού εναντίον του κορονοϊού μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο MEGA και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο.

«Είναι τελείως παράλογο και άδικο να φοβούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει καμία εύλογη δικαιολογία. Κάνω και πάλι έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως. Για να αποφύγουν ενδεχομένως σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι θα τους οδηγήσουν στον θάνατο» σημείωσε ο Πατριάρχης.

«Εμείς ως εκκλησία, ως θρησκεία, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο ειδικότερα, σεβόμαστε την επιστήμη, τους εκπροσώπους της επιστήμης, τα ευρήματα και τις ανακαλύψεις της επιστήμης και συμμορφώνουμε τη ζωή μας προς αυτά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους αρνητές της πανδημίας και τους αντιεμβολιαστές, ο κ. Βαρθολομαίος είπε ότι «δεν σκέπτονται σωστά και δεν σκέπτονται λογικά και αδικούν και τον εαυτό τους και συνανθρώπους του. Διότι μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό στους συνανθρώπους τους χωρίς να το καταλάβουν. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος», είχε αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

TOP NEWS