Θετικός στον κορονοϊό ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

  • Dogma
σερβίας

 Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος έχει ήπια συμπτώματα και ακολουθεί ήδη τα κατάλληλα ιατρικά πρωτόκολλά σε κατ’ οίκον θεραπεία. 

«Ο Πατριάρχης έχει πολύ ήπια συμπτώματα της ιογενούς λοίμωξης, του έχει συνταγογραφηθεί η κατάλληλη θεραπεία και λαμβάνει όλα τα επιδημιολογικά μέτρα», αναφέρεται στην επίσημη  ανακοίνωσή της  Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται ότι   «θα περάσει τις επόμενες ημέρες σε κατ’ οίκον θεραπεία… και μέσω της τεχνολογίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με συνεργάτες και εκτελεί τα διοικητικά καθήκοντα κανονικά. Επίσης, δεν παύει να στηρίζει με προσευχή τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό στο έργο τους και προσεύχεται ιδιαίτερα για την ίαση όλων όσων επλήγησαν από την επιδημία. Ο Πατριάρχης εκφράζει τη λύπη του που οι δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετείχε αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο  Πατριάρχης Σερβίας  κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων,  που στην Σερβία εορτάζονται σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιοι στις 07 Ιανουαρίου, χοροστάτησε σε θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, ενώ προχθές παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου ίδρυσης της Σερβικής Δημοκρατίας στην πόλη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας.

Φωτογραφία αρχείου

 

TOP NEWS