Θυρανοίξια ελληνορθόδοξου ναού στο Σουέζ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

  • Dogma
αλεξανδρείας

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μετέβη στην πόλη του Σουέζ, όπου τέλεσε τα θυρανοίξια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος ιστορικού κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης της Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως και προεξήρχε της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας.

Κατά την ομιλία του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον ευσεβή φιλέλληνα κ. Samih Onsi Naguib Sawiris, επιχειρηματία, ο οποίος ανέλαβε τη δαπάνη ανακαίνισης του εξονομασθέντος Ναού, ως και προς τον Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο και τον εκ Νοτίου Αφρικής κ. Ιωάννη Μπαλαδάκη, οι οποίοι επίσης συνέδραμαν προς τούτο.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των κοινοτικών αρχών, αδελφοτήτων και συλλόγων και όλους τους προσκυνητές που προσήλθαν στο χαροποιό γεγονός από το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και άλλες πόλεις της Αιγύπτου.

Ακολούθησε εόρτιο γεύμα προς όλους σε κεντρικό εστιατόριο της πόλεως, όπου ο Πατριάρχης Θεόδωρος δέχθηκε τις ευχές των πολυπληθών προσκυνητών και επισκεπτών για την επέτειο των γενεθλίων του.

TOP NEWS