Τί κι αν ο πόλεμος μαίνεται… Το Πατριαρχείο Μόσχας συνεχίζει το πρόγραμμά του…

  • Dogma
μόσχα

Τί κι αν ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 10η συνεχή ημέρα… Τί κι αν έχει επιβεβαιωεθι ότι τουλάχιστον 351 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη  707 έχουν τραυματιστεί… Τί αν οι  πραγματικοί αριθμοί των θυμάτων είναι πιθανότατα «σημαντικά υψηλότεροι», σύμφωνα με όσα ανακοίνωση σήμερα μια αποστολή του ΟΗΕ για την καταγραφή των θυμάτων της εισβολής.τ Το Πατριαρχείο Μόσχας,  προκλητικά  συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του, ωσάν αν μη συμβαίνει απολύτως τίποτα…

Στο πλαίσιο αυτο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, την Παρασκευή 4 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά από τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Αντιοχείας, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη στη Συρία, προκειμένου να συζητήσουν  “θέματα διμερούς ενδιαφέροντος” και “διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων” μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Τόσο από την ανακοίνωση του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας, όσο και από τη σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο πόλεμο στην Ουκρανία. Πόσο τυχαίο μπορεί άραγε να είναι, αναρωτιέται εύλογα κανείς….

Το αποκλειτικό ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, είναι να μην παραστεί ο Πατριάρχης Αντιοχείας στη Σύνοδο των Πρεσβυγενών Εκκλησιών, ώστε η Μόσχα να συνεχίσει κανονικά τα σχέδια της  και να μην συζητηθεί από τα άλλα Πατριαρχεία η αντικανονική της εισπήδηση στα εδάφη του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

 

TOP NEWS