Τί συμβαίνει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Σήμερα η έκτακτη τηλεφωνική συνδιάσκεψη

  • Dogma
αμερικής

Έκτακτη τηλεφωνική συνδιάσκεψη για όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, έχει συγκαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος για σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15.00 Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο έφερε στο φως ομογενειακή εφημερίδα της Aμερικής, η ενημέρωση έγινε με e-mail, το οποίο απέστειλε η αρχιγραμματέας του Αρχιεπισκόπου, κα Αλίκη Κούριαν, προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, το απόγευμα της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2018, χωρίς να αναφέρει το λόγο.

Η σύγκλιση της συνδιάσκεψης γίνεται στον απόηχο της συνάντησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στη Γενεύη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής μάλιστα, παραμένει άγνωστο αν η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος ήταν στη Γενεύη για την εκδήλωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών,  προκειμένου να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να υποβάλει την παραίτησή του για να μην τον αποπέμψει, ή αν η πρωτοβουλία ανήκε στον κ. Δημήτριο, προκειμένουυ να πείσει τον κ.Βαρθολομαίο να μην επιμείνει στην αποπομπή του. Οι πληροφορίες λένε ότι το μόνο που απομένει πλέον είναι ο τρόπος: Αν ο Δημήτριος δεχθεί την πατριαρχική παράκληση να υποβάλει την παραίτησή του, τότε η έξοδος από την Αρχιεπισκοπή θα συνοδευθεί και από την «προαγωγή» του σε γεροντική μητρόπολη του οικουμενικού θρόνου. Αν επιμείνει και αποπεμφθεί, θα είναι απλά τέως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως διάδοχος του κ. Δημητρίου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, προαλείφεται ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος, αν και συναντά αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη της ομογένειας.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας

 

 

 

TOP NEWS