Τηλεφωνική Επικοινωνία Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι

  • ΔΟΓΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο Ζελένσκι, χθες το απόγευμα. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας περιέγραψε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την επικρατούσα κατάσταση στην χώρα του μετά την εισβολή των στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τον ευχαρίστησε για την συμπαράσταση προς την δοκιμαζόμενη χώρα του και παρακάλεσε τον Παναγιώτατο να εντείνει τις προσευχές του για τον αγώνα που διεξάγει ο Ουκρανικός λαός προκειμένου να προασπιστεί την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την αλληλεγγύη της Μητρός Εκκλησίας και για τις συνεχείς προσευχές υπέρ της καταπαύσεως του πυρός και του άμεσου τερματισμού των πολεμικών συγκρούσεων. Επίσης συνεχάρη τον Ουκρανό Πρόεδρο για το ακμαίο αγωνιστικό φρόνημα του, την έμπνευση και τη στήριξη τις οποίες δίδει με την γενναία στάση του στο λαό του και του ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη και αντοχή για να επικρατήσει το ταχύτερο δυνατόν η ειρήνη στην Ουκρανία, ο λαός της οποίας, ΄πως και άλλοι, έλαβε την Ορθόδοξο πίστη εκ της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

 

TOP NEWS