Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

  • Dogma
βουλγαρίας

Την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 14:30 θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας όπως προκύπτει από το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε από το Πατριαρχείο αναφορικά με την εκλογή και ενθρόνιση του διαδόχου του μακαριστού Νεοφύτου.

Το Σάββατο, 29 Ιουνίου θα εκκινήσουν οι σχετικές διεργασίας με την εγγραφή των αντιπροσώπων της Πατριαρχικής Εκλογικής Συνέλευσης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται να διεξαχθεί πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας με τη συμμετοχή των Προκαθήμενων και των εκπροσώπων των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα λάβει χώρα η ψηφοφορία από τις  09:15 και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το όνομα του νεοεκλεγέντος Πατριάρχη Βουλγαρίας.

Στη συνέχεια, ο εκλεγμένος Πατριάρχης θα μεταβεί μαζί με τους Μητροπολίτες στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, όπου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνισή του.

Υπενθυμίζεται ότι το τριπρόσωπο από το οποίο θα προκύψει ο νέος Πατριάρχης, αποτελούν οι Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, Λόβετς (Λοβτσου) κ. Γαβριήλ και Βιδινίου κ. Δανιήλ.

TOP NEWS