Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε Κόπτες Χριστιανούς στην Αίγυπτο

  • Dogma
αίγυπτο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον λεωφορείου, το οποίο μετέφερε προσκυνητές Κόπτες κοντά σε ένα μοναστήρι, στην Αίγυπτο.

Το «πρακτορείο» Amaq της ισλαμιστικής οργάνωσης, μετέδωσε την ανάληψη της ευθύνης, χωρίς ωστόσο να παράσχει καμία απόδειξη για την ανάμιξη τζιχαντιστών στην επίθεση αυτή.

Τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Κόπτες Χριστιανοί, στην επαρχία Ελ Μίνια στο βόρειο τμήμα της Αιγύπτου, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Ελ Μίνια στο πρακτορείο Reuters.

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες σε μικρή απόσταση από την μονή του Αγίου Σαμουήλ που βρίσκεται στην επαρχία Ελ – Μίνια.

Από τα ΜΜΕ έγινε γνωστό ότι υπήρχαν τρία λεωφορεία με προσκυνητές, αλλά μόνο το ένα δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Σίσι: Θα καταπολεμήσουμε την σκοτεινή τρομοκρατία
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι δεσμεύθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία για την συντριβή των μαχητών και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τη σκοτεινή τρομοκρατία και να εντοπίσουμε τους δράστες», έγραψε ο Σίσι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

TOP NEWS