Το Νοέμβριο στο Φανάρι ο Πάπας Φραγκίσκος

  • Dogma

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να εξέφρασε τη σχετική επιθυμία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της θρονικής εορτής της Εκκλησίας της Ρώμης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να ανταποδώσει την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Ρώμη, επισκεπτόμενος το Φανάρι κατά τη διάρκεια της εορτής τού ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, Αποστόλου Ανδρέα. Συνεχίζει έτσι την παράδοση που δημιουργήθηκε μετά την επίσημη επανέναρξη της επικοινωνίας των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, το 1964.

Ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει το 2006 ο Πάπας Βενέδικτος, ενώ και οι προκάτοχοί του Πάπες Ιωάννης Παύλος Β΄ και Παύλος Στ΄, είχαν επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, συνδυάζεται όπως και στις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και με επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Τουρκικής Δημοκρατίας την Άγκυρα, όπου ο Πάπας θα έχει επαφές και με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, με την ιδιότητα του αρχηγού του κράτους του Βατικανού.

Η επίσημη επιβεβαίωση της επίσκεψης αναμένεται μόλις εγκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες του νέου Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι ο Πάπας θα είναι ο πρώτος ηγέτης που θα επισκεφθεί τον νέο Τούρκο Πρόεδρο.

Επισημαίνεται ότι θα είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2014 που ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έπειτα από τις συναντήσεις τους στα Ιεροσόλυμα, τον περασμένο Μάιο και στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή: Newsit.gr

TOP NEWS