Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

  • Dogma

 
 
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2003. Έγινε γνωστό ως RNN, αρχικά δηλαδή των λέξεων Religious News Network. 
 
Με την ίδρυση του, το RNN, έφερε μια νέα εποχή στην εκκλησιαστική ειδησεογραφία αφού έως τότε δεν υπήρχε κάποιο εξειδικευμένο Μέσο Ενημέρωσης που να εξειδικεύεται στις εκκλησιαστικές ειδήσεις με αυστηρά δημοσιογραφικούς κανόνες, από επαγγελματίες δημοσιογράφους.
 
Με την ίδρυση του «αγκαλιάστηκε» από το σύνολο σχεδόν του ορθόδοξου κόσμου και όχι μόνο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αφού με την πάροδο του χρόνου διαπιστώθηκε πως μεταδίδει έγκαιρα και πάνω απ όλα έγκυρα την εκκλησιαστική επικαιρότητα. 
 
Αυτό που χαρακτήριζε το RNN ήταν οι πρωτογενείς ειδήσεις που πάντα μετέδιδε καθώς επίσης η «εμμονή» των συντελεστών του στην διάκριση μεταξύ θεολογίας – θρησκείας και ειδησεογραφίας. Άλλωστε, αντικείμενο ενός Πρακτορείου Ειδήσεων δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από την είδηση και τις παραμέτρους της. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
 
Τον Δεκέμβριο του 2008 για λόγους πάνω από τις δυνάμεις των συντελεστών του, το RNN αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του.  Ωστόσο, ακόμη και σήμερα σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, εξακολούθησε θεωρείται σημείο αναφοράς.
 
Από την 9η Οκτωβρίου 2012 το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων επανήλθε σε λειτουργία. Σταδιακά η ύλη και το περιεχόμενο του θα εμπλουτίζεται με νέες κατηγορίες φιλοδοξώντας να αποτελέσει όπως και πριν τον κυρίαρχο κόμβο ενημέρωσης του εκκλησιαστικού κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και τον ανθρώπων που ενδιαφέρονται  για τα εκκλησιαστικά τεκταινόμενα.
 
 Επικεφαλής του Πρακτορείου εκκλησιαστικών Ειδήσεων είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Λουδάρος

 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μια αβλεψία την περίοδο της αναστολής λειτουργίας του Πρακτορείου, είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί το domain name  (ηλεκτρονική διεύθυνση) rnn.gr. Αυτή η διεύθυνση δεν μας ανήκει πλέον. Η μόνη διεύθυνση στην οποία μπορεί να επισκεφθεί κάποιος το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων είναι η www.religiousnews.gr. Φαίνεται πως ορισμένοι δεν επιθυμούσαν την επιστροφή του RNN με κανέναν τρόπο και φρόντισαν να μας στερήσουν την αρχική μας διεύθυνση. Όμως το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό domain name. 
 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ