Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με την αντιπροσωπεία των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών

  • Dogma
προσφυγικό

Αντιπροσωπεία των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Christian Krieger, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, συνοδευόμενος από τον Δρ. Torsten Moritz, Γενικό Γραμματέα της Διεκκλησιαστικής Επιτροπής για τους Μετανάστες στην Ευρώπη και την κυρία Katharina Stamm, Υπεύθυνη Μετανάστευσης της Διακονίας Γερμανίας.

Στη συνάντηση τα μέλη της αντιπροσωπείας, τα οποία πρόσφατα εξελέγησαν στις θέσεις τους, ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για τη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι συγκεκριμένοι οργανισμοί και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στην Ευρώπη.

Ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της συνάντηση επισήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει να συσταθεί από την αρχή με βάση τις χριστιανικές αξίες, τον σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, διότι διαφορετικά θα θρηνήσει την καταστροφή της». «Η αλληλεγγύη», υπογράμμισε, «δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, αλλά να γίνει πράξη από τους θεσμούς της Ευρώπης». Και υπογράμμισε: «Όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε και να αναζητήσουμε τις αιτίες που προκαλούν το προσφυγικό ζήτημα. Η Ελλάδα έκανε και κάνει το καθήκον της, όμως δεν πρέπει να μείνει μόνη σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Christian Krieger τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη συμβολής των πιο δυνατών στο να στηρίξουν τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Η κυρία Stamm σημείωσε δε ότι οι χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, έχουν μεγάλο βάρος στους ώμους τους. Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, αλλά και τους Έλληνες που τους υποδέχονται.

Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και η συνεργάτις κυρία Ευθαλία Παππά.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Πηγή:Ecclesia

TOP NEWS