Το Τάγμα των Αρχόντων Αγίου Ανδρέα στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο: $53 εκατομμύρια έδωσε από το 2002 μέχρι το 2021

  • Δόγμα

Το Τάγμα των Αρχόντων ανέλαβε σοβαρά έξοδα για την διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου της Κρήτης το 2016, καθώς και τις επισκέψεις του Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Την οικονομική ενίσχυση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την όλη δράση του ανέφερε το Τάγμα των Αρχόντων, το οποίο στηρίζει διαχρονικά τις δραστηριότητες του ίδιου του κ. Βαρθολομαίου και του έργου του Φαναρίου.

Όπως ανακοίνωσε το εν λόγω Τάγμα, «έχει δώσει για την στήριξη του Πατριαρχείου το ποσό των $53.28 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των ετών 2002 με 2021 αμέσως ή εμμέσως».

Επιπρόσθετα, το Τάγμα των Αρχόντων ανέλαβε σοβαρά έξοδα για την διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου της Κρήτης το 2016, καθώς και τις επισκέψεις του Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε την Ανακοίνωση που ακολουθεί: 

Το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχει δώσει για την στήριξη του Πατριαρχείου το ποσό των $53.28 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των ετών 2002 με 2021 αμέσως ή εμμέσως όπως αναγράφεται σε ανακοινωθέν του Τάγματος.

Σύμφωνα με λεπτομερή έκθεση η οποία έγινε με τη πρωτοβουλία του Διοικητή του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, Δρ. Αντωνίου Λυμπεράκη, προκειμένου να καταστεί γνωστή η διακονία του Τάγματος, η οικονομική έκθεση ετοιμάσθηκε από τον βοηθό ταμία Άρχοντα Ανδρέα Κομοδρόμο. Σύμφωνα με την έκθεση το Τάγμα έχει δωρίσει το ι ποσό των $33,280,000 εκατομμυρίων για διάφορες πρωτοβουλίες ευεργετικές για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα διεθνή προγράμματα θρησκευτικής ελευθερίας.

Στο ανακοινωθέν γίνεται αναφορά στα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Ευρωπαϊκή Βουλή, στις Βρυξέλλες, στη Γερμανία και την Ουάσιγκτον.

Επίσης το Τάγμα των Αρχόντων ανέλαβε σοβαρά έξοδα για την διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου της Κρήτης το 2016, καθώς και τις επισκέψεις του Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επί πλέον το Τάγμα των Αρχόντων έχει συγκεντρώσει το ποσό των  $20 εκατομμυρίων για το «Ίδρυμα Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Με πληροφορίες από https://www.ekirikas.com/

TOP NEWS