Το Τριπρόσωπο για την εκλογή βοηθού Επισκόπου στη Μητρόπολη Ντένβερ

  • Δόγμα

Το Τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Ντένβερ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Του Αναστασίου Μαρίνη

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την κατάρτιση του Τριπρόσωπου προκειμένου να εκλεγεί βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Ντένβερ.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση, η οποία εξεδώθη εχθές, Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, «ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί συνέστησαν το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα της Ι. Αρχιεπισκοπής τριπρόσωπο, αποτελούμενο από τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Κωνσταντίνο Μώραλη, Χριστοφόρο Μαμάη και Χρυσόστομο Gilbert, το οποίο και αυθημερόν απέστειλαν προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ. Βαρθολομαίο».

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής: 

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συνεκάλεσε σήμερα την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και έθεσε υπ᾽ όψιν αυτής αίτημα του Σεβ. Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαΐα για εκλογή του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κωνσταντίνου Μώραλη, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαλτιμόρης, Maryland, ως βοηθού αυτού Επισκόπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί ομοφώνως έκαναν δεκτό το αίτημα του Σεβ. κ. Ησαΐα και συνέστησαν το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα της Ι. Αρχιεπισκοπής τριπρόσωπο, αποτελούμενο από τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Κωνσταντίνο Μώραλη, Χριστοφόρο Μαμάη και Χρυσόστομο Gilbert, το οποίο και αυθημερόν απέστειλαν προς την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, με την παράκληση όπως, εάν εγκριθεί το αίτημα της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, γίνουν οι κανονικές ψήφοι.

TOP NEWS