Το Βολίν της Ουκρανίας απέκτησε νέο ναό

  • Dogma
βολίν

Στις 7 Ιουλίου 2021 ο αρχιεπίσκοπος Βολίν και Λουτσκ Ναθαναήλ τέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού ναού της Παναγίας «Γοργοεπηκόου» στο χωριό Μπρόνιτσα του Δήμου Βολίν στην Ουκρανία.

Το 2019 η κοινότητα της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε αυτό το χωριό υπέστη τις επιδρομικές ενέργειες οπαδών της σχισματικής «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας», οι οποίοι έσπασαν τις κλειδαριές στις πόρτες του ναού και εξεδίωξαν τον εφημέριο από τον ναό του. Οι πιστοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εξακολούθησαν να συνέρχονται για εκκλησιασμό πρώτα σε ένα σπίτι του χωριού, κατόπιν σε έναν προσωρινό ναό, ενώ από τον Νοέμβριο του 2020 άρχισαν την ανέγερση ενός μόνιμου ναού.

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων ο αρχιεπίσκοπος Ναθαναήλ προέστη της Θείας Λειτουργίας, μεταδίδει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων επικαλούμενη την ιστοσελίδα της εκκλησιαστικής επαρχίας Βολίν. Ο ιεράρχης, κληρικοί και πιστοί προσευχήθηκαν για την ειρήνη στην Ουκρανία, την ενότητα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και την παύση της επιδημίας.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου ο αρχιεπίσκοπος Ναθαναήλ απένειμε στην μικρά είσοδο οφίκιο του σταυρού με πολύτιμους λίθους στον ιερέα Ναζάριο Πριμάκ.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ο κ. Ναθαναήλ απένειμε στους δραστήριους ενορίτες εκκλησιαστικές τιμητικές διακρίσεις και συνεχάρη τους πιστούς του χωριού για την εορτή των Γενεθλίων του Αγίου Προδρόμου.

 

 

TOP NEWS