Τον εκπρόσωπο της Κοπτικής Εκκλησίας υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄

  • Dogma
αλεξανδρείας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στις 21 Ιουνίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στον Βοηθό Επίσκοπο κ. Πάβλι, εκπρόσωπο του Κόπτη Πατριάρχη κ.κ. Ταουάντρος Θεόδωρο Β΄, στην Αλεξάνδρεια.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄, είχε μαζί με τον Επίσκοπο της Κοπτικής Εκκλησίας, εποικοδομητική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο Εκκλησιών και αναλύθηκαν τρόποι συνεργασίας ανάμεσά τους, με σκοπό την προστασία και την πρόοδο των Χριστιανών, που κατοικούν στην Νειλοχώρα.

1-7

Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι δράσης, πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων που απειλούν την θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά της Αιγύπτου, ενώ συμφωνήθηκε, οι δράσεις αυτές να  οργανωθούν με μελλοντικές συναντήσεις, σε ανώτατο επίπεδο, μεταξύ των δύο Προκαθημένων.

Από την πλευρά του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο κ.κ. Ταουάντρος Β΄, να επισκεφθεί την έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, στην Αλεξάνδρεια.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

2-4

Πηγή:pyramisnews.gr

TOP NEWS