Τον Οικ. Πατριάρχη επισκέφθηκε ο Βαρουφάκης

  • Dogma
βαρουφάκης

Ο βουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού κόμματος της Ελλάδος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, βρέθηκε την Δευτε΄ρα (16/12) στο Φανάρι, όπου και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος συνοδευόταν επίσης από  συνεργάτες του, ενώ κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συζήτησαν επίκαιρα θέματα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις δραστηριότητες του πανευρωπαϊκού φορέα DiEM25, καθώς και για τις ομιλίες που πραγματοποίησε σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Πόλεως.

Ο Πατριάρχης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του διορθοδόξου, διαχριστιανικού, αλλά και του διαπολιτισμικού διαλόγου, ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση της ειρηνικής συνυπάρξεως, της αλληλεγγύης και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των λαών στον κόσμο.

Επίσης, αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια της Πόλης και γενικότερα τους Ορθοδόξους πιστούς στην Τουρκία.

Ο κ.Βαρουφάκης, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχου, παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.

Ακολούθως, μαζί με την σύζυγό του και τους συνεργάτες του, επισκέφθηκαν τον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ